Over AP Dubex

AP DUBEX is al sinds 1953 gespecialiseerd in de constructie van spuitmachines voor de landbouw. AP DUBEX machines kenmerken zich o.a. door een uitstekende verhouding in prijs en kwaliteit, waarbij kwaliteit voorop staat.  Alle AP DUBEX-machines zijn SKL gekeurd volgens richtlijn NEN-EN-ISO 16122 en worden geleverd met het goedkeuringscertificaat EU-verordening 167/2013 (30 km/h).

De kwaliteit wordt gewaarborgd door goed doordachte ontwerpen en door gebruik te maken van kwalitatief hoogwaardige werktuigen. We maken zoveel mogelijk gebruik van gestraald staal, dat wordt voorzien van poederlak. Het poederlak-procedé geeft de best mogelijke bescherming tegen mechanische en chemische belasting. Om corrosie te voorkomen wordt verder zoveel mogelijk kunststof en roestvaststaal toegepast.

Wij staan bekend om onze goede service en onderdelenvoorziening.

Bestelde onderdelen zijn meestal de volgende dag al op plaats van bestemming. Om u zo goed mogelijk te kunnen voorzien van onderdelen beschikken wij over een zeer uitgebreide voorraad, ook van onderdelen die niet meer op de nieuwste machines worden gebruikt.

DUBEX begon in 1953 met de productie van spuitmachines. Samen met onze klanten hebben wij de diverse ontwikkelingen in de landbouw meegemaakt en onze machines hierop voortdurend aangepast zodat de spuitmachines voldoen aan de huidige wensen en eisen.

De constante groei van DUBEX en het steeds groter worden van de machines betekende dat DUBEX in 2e Exloërmond uit de beschikbare ruimte groeide. In januari 1997 is Dubex verhuisd naar Stadskanaal. Door deze verhuizing werd de productieoppervlakte vergroot van 4000 naar 12000 m².

In 2021 is DUBEX overgenomen door AP Machinebouw uit Rutten en is de handelsnaam en merknaam AP DUBEX geworden. In hetzelfde jaar is de fabriek in Stadskanaal grondig aangepakt; het is voorzien van een nieuw geïsoleerd dak, uitgerust met lichtkoepels zodat er meer daglicht op de werkvloer wordt binnengehaald.

AP DUBEX tracht voortdurend haar producten te verbeteren en stelt dan ook prijs op suggesties en opmerkingen van de gebruiker welke kunnen leiden tot verbetering van het assortiment.