Opties getrokken veldspuiten

Hoewel de AP Dubex getrokken veldspuiten standaard al zeer compleet zijn uitgevoerd zijn er veel opties verkrijgbaar om het spuiten nog makkelijker en efficiƫnter te maken.


EDS - Enkele Dop Schakeling

EDS reduceert de overlap tot een minimum. Iedere dop (dopafstand 50 cm) wordt afzonderlijk door de Section Control-app aangestuurd.


Luchtvering

De luchtvering brengt het comfort tijdens het rijden op de weg naar een hoogtepunt! De automatische rijhoogteregeling zorgt ervoor dat de optimale veerwerking gewaarborgd blijft bij verandering van belasting.
Zodra de machine uitgerust wordt met luchtvering, zal het luchtremsysteem uitgevoerd worden met ALR. Deze automatische lastregeling verhoogt de remkracht zodra de tank gevuld is en zal de remkracht reduceren zodra de tankinhoud afneemt.


Hydrantenaansluiting

Via de hydrantenvulaansluiting krijgt u de mogelijkheid om de machine te vullen met een externe pomp. Deze aansluiting is groot gedimensioneerd en heeft daardoor een minimale weerstand in het systeem. Tevens is de hydrantenvulaansluiting voorzien van een ontluchter om terugstromen van vloeistof onmogelijk te maken.


Pakket pneumatiek

Pakket pneumatiek bestaat uit een 12V compressor en een pressostaat. Deze zorgen ervoor dat de luchtketels gevuld blijven ten behoeve van de pneumatische afsluiting van de dophouders. Indien de tractor van een luchtremsysteem voorzien is, zal deze optie overbodig zijn.


Variabele geometrie

Zodra er gewerkt wordt in heuvelachtig gebied of als er zich binnen het perceel objecten bevinden welke zich boven de normale hefhoogte van de machine bevinden, kan variabele geometrie een uitkomst bieden. Variabele geometrie biedt de mogelijk de linker en rechter boomhelft 9 graden omhoog en 9 graden naar beneden te bewegen. Indien u dit liever automatisch aangestuurd ziet, is DBL++ de oplossing.


Middelenrekken

De Junior en de Stentor zijn standaard voorzien van een open middelenrek bovenop de machine. De Vector, de Mentor en de Actor zijn standaard voorzien van een afsluitbare middelenbox bovenop de machine. Optioneel kunnen de Vector, de Mentor en de Actor ook worden uitgerust met een open middelenrek.


Buitenreinigingsset met slanghaspel

Optioneel kan de machine uitgerust worden met een buitenreinigingsset met slanghaspel. Deze reinigingsset wordt gevoed door de zuiger-membraanpomp van de machine. De haspel is voorzien van 20 meter slang.

Standaard wordt een 6 meter zuigslang met een Camlock-koppeling geleverd.

 

Optioneel kan deze worden voorzien van een zuigkorf en drijver. Tevens is een haspel boven de dissel beschikbaar. Op deze haspel kan de zuigslang moeiteloos worden meegenomen tijdens transport.


Kopakkerboom

Optioneel kan er aan de rechterzijde van de machine een kopakkerboom van 4, 5 of 6 meter geleverd worden. Deze kan op wens voorzien worden van een hydraulische hoogteverstelling. De kopakkerboom wordt als sectie opgenomen in de ringleiding.


Blue LED-boomverlichting

Blue LED-boomverlichting maakt dat werken in donkere omstandigheden geen uitdaging meer is. De spuitkegel van iedere dop is prima zichtbaar. Tot een werkbreedte van 33 meter voldoen 2 Blue-LED-werklampen. Boven de 33 meter werkbreedte wordt een tweede set aangeraden. De boomverlichting wordt op de ISOBUS-terminal in- en uitgeschakeld.

 

Oranje zwaailicht

Een oranje LED-zwaailicht gemonteerd aan de achterzijde van de machine behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Ook dit zwaailicht is in- en uitschakelbaar op de ISOBUS-Terminal in de cabine.


Trekhaak

In de standaarduitvoering hebben getrokken AP Dubex spuitmachines bovenaanspanning met een 40 mm trekoog welke in 4 verschillende hoogtes ingesteld kan worden. Optioneel zijn de onderaanspanning en de K80-kogeltrekhaak verkrijgbaar.

bovenaanspanning met 40 mm trekoog

Vulpomp

Indien er met grote hoeveelheden gewerkt wordt en er regelmatig gevuld moet worden, kan een centrifugaalpomp louter ten behoeve van het vullen een uitkomst zijn. Deze 1000 l/min hydraulisch aangedreven vulpomp kan via een regelventiel van de tractor of via het LS-systeem op de spuitmachine aangedreven worden en verhoogt uw capaciteit enorm!


Hydraulische pompaandrijving

Hydraulische pompaandrijving middels een betrouwbare 100 cc hydrauliekmotor. Hiervoor is een drukgecompenseerd regel-ventiel nodig.


Hydraulische steunpoot

Optioneel kan de AP Dubex spuitmachine worden uitgevoerd met een hydraulische sleepvoet in plaats van de standaard mechanische steunvoet. Deze hydraulische sleepvloet wordt aangesloten op een dubbelwerkend ventiel van de tractor.


Spatborden

De spatborden zijn uitgevoerd in zwart kunststof. U heeft de keuze uit 410, 610 of 710 mm. Deze keuze zal uiteraard afhankelijk zijn van de gemonteerde bandenmaat.


Banden

Onderstaande bandenmaten zijn af fabriek beschikbaar. Uiteraard kunnen in overleg ook afwijkende maten geleverd worden.

 • 270/95R48 144A8 144B
 • 300/95R46 148A8 148B
 • 300/95R52 151A8 151B
 • 320/105R50 152D 163A2
 • 320/105R54 VF 172
 • 340/85R48 152A8 152B
 • 460/85R38 149A8 149B
 • 520/85R38 170A8 170B
 • 520/85R42 167A8 167B
 • 520/85R46 173A8 173B
 • 580/85R42 VF 183D
 • 380/90R46 VF 173D