Overname door AP Machinebouw

AP Machinebouw uit Rutten en Dubex uit Stadskanaal hebben overeenstemming bereikt over de overname van Dubex door AP Machinebouw per 1 januari 2021.

Dat verklaren Michael Visser van AP Machinebouw BV en Nico Dubbelboer, directeur van Dubex Europe BV. De overname is mede ingegeven door het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van Nico Dubbelboer.

AP Machinebouw BV is al meer dan 40 jaar actief in de ontwikkeling en productie van machines
voor de veehouderij, akkerbouw en grondverzet. Denk hierbij aan de AP kuilhappers, AP/Faber beregeningsinstallaties en AP grondverzetmachines zoals levellers en kilverbakken.
Dubex is sinds 1953 fabrikant van spuitmachines voor de landbouw met een uitgebreid programma
aan getrokken spuiten onder de merknaam Dubex.

AP Machinebouw ziet met deze overname voor beide bedrijven grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie. Dubex blijft als sterk merk present in de markt en kan versterkt door AP meer investeren in marketing, verkoop, technologie en product- en proces- optimalisatie.

AP Machinebouw BV beschikt in Rutten over een moderne en goed geoutilleerde productielocatie waar proces- en productoptimalisatie hoog in het vaandel staan. Deze kennis en kunde zullen de komende tijd ingezet worden om de productielocatie van Dubex in Stadskanaal naar een hoger plan te brengen waardoor het merk Dubex qua product en productie klaar is voor een vruchtbare toekomst.

De afzetkanalen in binnen- en buitenland van beide bedrijven kennen een grote mate van overlap. Bij dealers en importeurs in binnen en buitenland zijn de reacties over het algemeen als zeer positief te noemen. Veel buitenlandse importeurs van AP in o.a. Belgiƫ, Denemarken en Polen zien de overname van Dubex door AP als een zeer interessante en positieve ontwikkeling die ze vol vertrouwen tegemoet zien.

De producten onder de merknaam Dubex zullen blijvend geproduceerd worden vanuit de productielocatie in Stadskanaal met als nieuwe bedrijfsnaam AP Dubex B.V. om ook hiermee de synergie tussen beide machinebouwers zichtbaar te maken en te bekrachtigen.