AP Dubex Wave 99% Driftreductie

Met het door AP Dubex ontwikkelde Wave-systeem kan een driftreductie van 99% bereikt worden. Door toepassing van doorzichtige schermen houdt u toezicht op de spuitdoppen en is het systeem weinig gevoelig voor drift.

Bewezen is dat met een kleine druppel een betere depositie bereikt kan worden. Het grote nadeel van kleinere druppels is dat deze bij een traditionele spuittechniek kunnen wegwaaien. Met de Wave heeft u daar geen last van.

U kunt met veel fijnere druppels spuiten dan conventioneel met doppen op 50 cm, terwijl u toch driftarm spuit. Zelfs bij wind kan nog een uitstekend resultaat behaald worden. De WAVE-platen kunnen het gewas openen voor een betere indringing in het gewas; dit leidt tot een perfecte bedekking van het gewas. Daarnaast kunt u door de dopafstand van 25 cm veel dichter op het gewas spuiten. De doppen zitten goed beschermd achter de WAVE-platen. Bij een 3-voudige boom zijn de dophouders aan de buitenzijde achter een RVS beschermbuis gemonteerd.

Door de driftreductie is een lagere dosering gewasbeschermingsmiddel mogelijk wat weer leidt tot kostenbesparing. Daarnaast zal het middel het gewas beter indringen door het te openen, waardoor veel mogelijke ziektes vroegtijdig voorkomen/bestreden kunnen worden. Tenslotte vergroot u de capaciteit van uw spuitmachine doordat u door het spuiten met een kleine druppel minder water nodig heeft.

 

Alle voordelen van WAVE op een rij

  • 99% Driftreductie bij een maximale dophoogte van 20 cm boven het gewas
  • Geen gewasschade op aangrenzende percelen
  • Door openen van het gewas betere indringing van middel
  • Betere bedekking door kleinere druppel
  • Kostenbesparing op gewasbeschermingsmiddel
  • Besparing op water
  • Efficiënter gebruik van spuituren
  • Grotere capaciteit doordat minder water benodigd is

 

Het WAVE-systeem kan ook op bestaande machines gebouwd worden, vraag uw dealer naar de mogelijkheden.


Turbulance

Luchtondersteuning met neerwaartse luchtstroom. De Dubex met luchtondersteuning biedt bij het gebruik van een 90% driftarme dop gecombineerd met dopafstand 50 cm een driftreductie van 95%. In combinatie met een verlaagde spuitboom en een 50% driftarme dop met een tophoek van max. 90⁰ en dopafstand 25 cm wordt zelfs een driftreductie van 97,5% behaald.

Dubex TURBULANCE Luchtondersteuning is voorzien van een eigen hydraulisch systeem welke de aandrijving van de ventilator verzorgt.

Deze centraal gemonteerde ventilator verzorgt de luchttoevoer naar de linker en rechter luchtzak. Deze lucht verlaat de luchtzak door openingen onder in de luchtzak en neemt op deze manier de druppels mee om een betere indringing en tevens een geoptimaliseerde bedekking te bewerkstelligen. Hierdoor kan het waterverbruik en het gebruik van GBM’s gereduceerd worden wat resulteert in een enorme capaciteitsverhoging en dat geeft u de mogelijkheid tot een betere timing van de bespuiting.


Verlaagde spuitboom met 25 cm dopafstand

Met een AP Dubex spuitmachine kan DRT-klasse 90% tevens worden bereikt met de driftreducerende techniek “verlaagde spuitboom gecombineerd met 25 cm dopafstand”. De spuitdoppen hiervoor moeten uit ten minste DRD-klasse 50% worden gekozen waarbij deze spuitdoppen een tophoek van maximaal 90° hebben. De hoogte tussen spuitdoppen en gewas of bodem (indien geen gewas aanwezig is) is maximaal 30 cm.

Deze 25 cm dopafstand kan tevens uitgevoerd worden met de “A-B-schakeling”. Met dit systeem kunt u op de terminal kiezen tussen het spuiten met de “A-dop” (normale 50 cm dop), de “B-dop” (de tussen de “A-dop” gemonteerde dop) of u kiest voor het spuiten met “A en B gelijktijdig” (25 cm dopafstand). Uiteraard kunt u op de A- en B-positie kiezen uit het ruime assortiment aan dophouders, bijvoorbeeld een 3-voudige dophouder op positie A en een enkelvoudige dophouder op positie B.